Weekpakket van woensdag 20 t/m vrijdag 22 april 2022

Hollandse bloemkool +

Nasi van Jan
Benodigdheden:  1 pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereiden;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Broodje hete kip met gemengde sla

Benodigdheden;  500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1-2 eetlepels sambal, bakje gemengde mesclun sla                                                                                                                                                                          Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en de 2 uitjes fijn. Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar.

Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen.

Neem een stokbroodje of hard broodje met wat sla en schep hier wat van de hete kip bovenop en je hebt een superrrrr lekker broodje hete kip!

Pasta ovenschotel met courgette en paprika

Benodigdheden: zak 300 gr  (volkoren) Penne, 1 rode ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngehakt, olijfolie, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 courgette in kleine blokjes, 1 paprika in kleine stukjes, 500 gr rundergehakt,  2 tl paprika poeder, 2 tl gedroogde oregano, zakje geraspte kaas belegen.              Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in. Kook de Penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, geniet daarna af. Verhit een hapjespan en fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de prei, courgette, paprika toe samen met de paprikapoeder, oregano en een snufje zout. Roerbak 10 minuten. Meng de groenten met de pasta en de helft van de geraspte kaas. Schep daarna alles in de ovenschaal. Strooi als laatst de andere helft van de geraspte kaas er gelijkmatig over. Bak de pasta ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer direct.

De Groentemeisjes Carine en Liesbeth               www.degroentemeisjes.nl                  06 46 78 39 80     

Loading...