Weekpakket van wo 12 t/m vr 14 april 2023

Nasi van Jan
Benodigdheden:  1 pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 2 Goudrenet appeltjes, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.                                                                                                                                                         

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appels en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Loading...