Je winkelwagen is momenteel leeg!
WEEKPAKKET VAN MAANDAG 31 OKTOBER T/M VRIJDAG 4 NOVEMBER 2022

Benodigdheden: zak gesneden chili con carne groenten – paar tomaatjes – 500 gram rundergehakt – 2 teentjes knoflook – grote pot bruine bonen – klein blikje tomatenpuree – zakje kruidenmix voor chili con carne – peper en zout – ketjap manis
Bereiden : Rul het gehakt gekruid met peper en zout en wat ketjap manis bruin. Voeg 2 teentjes fijn gesneden knoflook toe. Voeg vervolgens de gesneden groenten erbij. Snijd de tomaten in partjes /blokjes en voeg erbij. Laat alles lekker pruttelen. Wanneer de groenten gaar is doe je het zakje kruidenmix voor chili con carne erbij. Dan de bruine bonen toevoegen en een klein blikje tomatenpuree en je kunt heeerlijk gaan genieten !!
De allerlekkerste witlof ovenschotel
Benodigdheden; 800 gram geschilde aardappelen, 1 kilo witlof in smalle reepjes gesneden en gewassen, kuipje crème fraiche, zakje geraspte belegen kaas, 2 dikke plakken ham (300 gram ) in blokjes gesneden, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel vloeibare honing, paneermeel, 50 gram roomboter
Bereiden; verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Kook de in blokjes gesneden aardappels gaar. Smelt 1 eetlepels van de roomboter in een grote koekenpan en bak hierin de ham blokjes lichtbruin. Haal de ham uit de pan en zet even apart. Bak in het overgebleven vet de reepjes witlof een paar minuten tot de witlof een beetje glazig geworden is. (de witlof moet knapperig blijven) Roer de honing door de witlof en maak de witlof op smaak met peper en zout en gedroogde tijm. Mocht de witlof nog te vochtig zijn laat dan even uitlekken in een vergiet. Doe de crème fraiche in een kom en roer de helft van de geraspte kaas en wat peper en zout door. Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken reepjes witlof en de blokjes gebakken ham. Strooi het restant van de geraspte kaas over de witlof. Giet daarna de crème fraiche mengsel er overheen. Bestrooi de bovenkant met wat paneermeel en verdeel hierover de rest van de roomboter in kleine blokjes. Zet de ovenschaal plm. 25 minuten in de oven tot de schotel mooi bruin is.
Aardappeltjes uit de oven – een ware traktatie !!
Benodigdheden; zak gemengde ovenaardappels, 2 teentjes knoflook, takje verse rozemarijn, zeezout, olijfolie Bereiden; Verhit de oven voor op 220 graden. Was de aardappeltjes en dep ze droog. Snijd ze met schil en al in kleine partjes. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel de aardappelen royaal met olijfolie, zeezout, fijngehakte knoflookteentjes en een afgeritst takje rozemarijn . Zet de aardappeltjes 1 uur in de oven en schep ze zo nu en dan om. Wanneer ze goudbruin en van binnen zacht en mals zijn ze klaar om van te genieten. Heerlijk met een salade en een lekker stukje vlees