Weekpakket van maandag 24 t/m vrijdag 28 januari 2022





Bami van de “meisjes”

Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , bakje champignons , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek                                                                                                                                                   Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

“Kip in het pannetje”

Benodigdheden; 8 kipkarbonades/kippendijen of kipdrumsticks, zakje spekblokjes, 2 uien, 1 bos bospeen in stukjes gesneden,   1 klein blikje tomaten puree, 50 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, zout en peper en kipkruiden.                                                                                                                                                                                              Bereiden; Neem de kip en kruid met peper en zout en wat kipkruiden. Neem een grote braadpan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekblokjes even uit. Haal ze uit de pan. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip rondom bruin. Uit de pan halen en dan de uien , gesneden wortels  5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn, tomatenpuree en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven tot de kip gaar is. Heerlijk met  gebakken aardappeltjes erbij 😊  
 
Turkse Tortilla met knoflooksaus en sla

Benodigdheden; 1 ui, 1 paprika, 1 krop ijssla , tomaatjes ,  400 gram gehakt, 4 tortilla’s paprikapoeder, pakje/kuipje pizzasaus, zakje geraspte kaas, knoflooksaus  
Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden en rooster bekleden met bakpapier. In een schaal het gehakt vermengen met een gesneden ui, de gesneden paprika, paprikapoeder,  peper en zout. Olijfolie in een pan verhitten en het gehakt mengsel rullen en bakken. Bestrijk de Tortilla’s met de pizzasaus. Laat de randen vrij en maak met een beetje  water vochtig ( om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer gemakkelijk op kunt rollen )  Daarna het gehaktmengsel over de Tortilla’s verdelen. Bestrooi met wat geraspte kaas. Bak ze 3 minuten in de oven. Eruit halen en wat sla en tomaat in kleine blokjes gesneden  erover verdelen. Wat knoflooksaus erover, Tortilla’s  oprollen en eten !!
 
Loading...