Weekpakket van maandag 17 t/m vrijdag 21 januari 2022

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip
Benodigdheden: 750 gr spruitjes, 500 gr kipfilet, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken
Bereiden: Schoon de spruitjes, halveer en kook ze beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Bak je aardappeltjes goudbruin. Maak de marinade voor de kipfilet; doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep er de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens de “hete kip marinade “er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen …. En dan opdienen met de gebakken aardappeltjes – dit is echt waar zoooo lekker
Zuurkool oven schotel
Benodigdheden: 1 zakje zuurkool, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas
Bereiden: Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hierop de gekookte zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met een laagje aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor de duur van 30 minuten. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.
Ouderwetse Rode kool met een appeltje
Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 2 goudreinetten , 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek. Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kool in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst.