Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van maandag 15 t/m vrijdag 19 november 2021
Verse tomatensoep met gehaktballetjes
Benodigdheden; 1 kilo tomaten – bladselderij – 2 uien – 3 runderbouillontabletten – vermicelli – 500 gr rundergehakt
Bereiden; Neem een soeppan met 1 ½ liter water en doe hier de 3 bouillonblokjes in.
Snijd de tomaten in vieren en doe deze in de soeppan en breng aan de kook. Snijd de uien in ringen en doe erbij. Als de soep kookt zet je het vuur lager en pureer je de tomaten met een staafmixer.
Was de bladselderij en snijd fijn en doe deze erbij.
Neem het gehakt en kruid deze met peper en zout en een scheutje ketjap manis.
Draai hier kleine gehaktballetjes van en doe in de soep.
Laat lekker pruttelen. Tot slot de vermicelli erbij en je hebt een super lekkere pan tomatensoep!
Koolrabi schotel met kaas en bacon
Benodigdheden: 4 koolrabi – 4 tomaten – 200 gr bacon in plakjes – Voor de kaassaus: 2 el boter – 3 el bloem – 4 dl melk – 150 gr geraspte (gruyère) kaas
Bereiden : Schil de koolrabis en snijd ze in plakken. Kook ze in weinig water in 10 a 15 min bijna gaar. Giet de groenten af en leg de plakken koolrabi in een ovenschaal.
Maak nu de kaassaus
Smelt de boter en roer met een garde de bloem door. Giet er nu al roerend de melk bij. Blijf ca 5 minuten stevig roeren. Doe de geraspte kaas bij de saus en laat deze smelten. De saus mag absoluut NIET koken.
Giet nu de kaassaus over de koolrabi. Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de groenten. Bedek nu met de plakjes de gehele schotel. Bak het gerecht in een op 225 graden voor verwarmde oven in ca 20 minuten krokant. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade
Zuurkool oven schotel
Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.