Weekpakket van ma16 t/m vr 20 januari 2023

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 2 goudrenet appeltjes , 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.                                                                                                                                                           

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Kip kerrie met Waspeen – Witlof en Banaan

Benodigdheden: 500 gram kipfilet in blokjes, witlof, waspeen , 1 ui, 1 banaan , 1 blik kokosmelk, 1 flinke eetlepel kerriepoeder, een scheutje olie, rijst

Bereiden: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in stukjes. Verhit een scheutje olie in een wok pan en schroei daar de kip in dicht. Doe dan de ui en de kerrie poeder erbij. Snijd de waspeen in stukjes. Doe de wortel bij de kip en roerbak even door.

Snijd het kontje van de witlof en snijd de stronk middendoor. Snijd de witlof in stukjes en doe bij de kip in de pan. Als alle witlof in de pan zit, roerbak deze dan een paar minuutjes door en doe dan de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat nog even zachtjes door pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Schil de banaan en snijd in plakjes. Doe de banaan er op het laatste moment bij. Schep de rijst op een bord en daar de kip kerrie naast, Eet smakelijk !!

Hollandse ovenschotel met bloemkool

Benodigdheden: 1 bloemkool in roosjes, zakje spekreepjes, 200 gr prei gesneden, 700 gr aardappelen in blokjes, 250 ml crème fraiche , 2 eieren, snufje tijm, handje geraspte kaas, 1 theelepel mosterd, peper en zout

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool roosjes en de aardappel blokjes 5 minuten voor. Dit kan eventueel samen. Giet daarna af. Bak de spekjes in een pan uit en als ze iets krokant zijn voeg je de prei toe. Klop de eieren los met de crème fraiche en voeg de mosterd toe en breng het mengsel op smaak met een snufje peper, zout en tijm. Meng de voorgekookte aardappelblokjes en bloemkool met de gebakken spekjes en prei en doe in een ovenschaal. Giet het eimengsel erover en bestrooi de bovenzijde van de schotel met wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.   

Loading...