Weekpakket van ma 9 t/m vr 13 mei 2022

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( 8 grote aardappels) , 4 eieren,  3 teentjes knoflook , groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Snijd de andijvie in fijne reepjes en was deze en laat goed uitlekken.. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg 3 teentjes knoflook toe, schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar  

Thaise Biefstuk salade

Benodigdheden: 1 bakje Mesclun sla, 1 komkommer,  2 rode uien , 2 teentjes knoflook, handje taugé,      bakje champignons,
Verder heb je nog nodig: 500 gram biefstuk puntjes, olijfolie, sesamolie, Kikkoman sojasaus en honing, een handje ongezouten cashewnoten.  

Bereiden; Maak eerst de heerlijke dressing door 4 eetlepels sesamolie te mengen met 2 teentjes geperste knoflook, 4 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels honing. Was en droog de sla en verdeel over 4 borden gemengd met de in blokjes gesneden komkommer. Neem een koekenpan en bak hierin de gesneden rode uitjes , champignons licht bruin aan.  Voeg als laatst de taugé nog even toe, niet te lang deze moet knapperig blijven.. 

Neem een andere koekenpan en bak hierin heel kort de gekruide biefstuk puntjes. Verdeel het ui/champignons/taugé mengsel over de salade en maak af met de dressing. Hierover de biefstuk puntjes, een paar cashewnoten en klaar. Heerlijk met een stokbroodje – zo makkelijk maar o zo lekker

Loading...