Weekpakket van ma 8 t/m vr 12 mei 2023

Stamppot rauwe andijvie
Benodigdheden; , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje creme fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊
Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat creme fraiche . Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr
Witlof met brie uit de oven
Benodigdheden; 750 gramwitlof, flink stuk brie, 2 appeltjes, 100 gr walnoten gepeld, 2 el honing , peper en zout
Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de witlof en halveer deze. Haal het bittere kontje eraf en snijd in smalle reepjes. Snijd de appels in blokjes. Verhit wat olie in een pan en roerbak hierin de witlof voor ongeveer 5 minuten met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de appel en de honing toe. Roerbak dit even mee en voeg vervolgens de stukjes walnoot toe. Schep het mengsel vanuit de pan in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes brie over het mengsel. Laat de brie 8-10 minuten onder de grill smelten. (Let op dit kan snel gaan = per oven verschillend )
Eet hier bijvoorbeeld gebakken aardappeltje en een lekkere salade van botersla bij .
Rabarber
Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes. Doe de stukjes in een pannetje met een klein bodempje water en 2 eetlepels rietsuiker. Echt maar een bodempje water anders krijg je rabarber sap !! Breng aan de kook en laat 10 tot 12 minuten pruttelen op laag vuur. Door te roeren valt de rabarber helemaal uit elkaar als deze gaar is. Zet daarna het vuur uit en breng eventueel op smaak met nog wat suiker