Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 7 t/m vr 11 november 2022

Benodigdheden: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 takjes tijm, zoete rode puntpaprika’s , 2 groentebouillon tabletten, scheutje kookroom
Bereiden: Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukken. Verhit een kookpan met een scheutje olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Bak op laag tot middelhoog vuur, totdat de ui en knoflook zacht, maar niet verkleurd zijn. Voeg de paprika en 2/3 van de tijm toe en bak een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 800 ml warm water toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken, of totdat de paprika zacht is. Pureer de soep fijn met de staafmixer. Roer de room door de soep en warm nog kort even door. Schep de paprikasoep in kommen en garneer eventueel met wat extra room en de overige tijm.
Spruitjes uit de oven
Benodigdheden: 750 gr spruitjes, 1 ui, 100 gr champignons, 1 teen knoflook, 100 gr creme fraiche, paprikapoeder, nootmuskaat, peper, 75 gr jonge kaas geraspt.
Bereiden : Snijd de kapjes van de spruitjes en snijd de spruitjes doormidden
Doe de spruitjes in een pan met water, breng aan de kook en laat 8 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar zijn. Zet de oven aan op 175 graden. Snipper terwijl de spruitjes koken de ui fijn, snijd de knoflook klein en de champignons in blokjes. Bak de ui, knoflook en spekjes drie minuten in een wok
Wok de champignons nog even mee en giet de spruitjes af. Bak ook de spruitjes even mee, strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper naar smaak bij
Vet een ovenschaal in en leg het spruitenmengsel in de schaal. Roer de crème fraiche er doorheen.
Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de schaal 15 minuten in de oven
Ouderwetse Rode Kool met een uitje en appeltje
Benodigdheden: zak gesneden rode kool , 1 ui, 2 appeltjes, peper en zout
Bereiden: Doe de helft van de rode kool in een grote pan en leg hierop een ½ gesneden ui , 1 gesneden appel, peper en zout . Leg dan de andere helft van de rode kool hierboven op en herhaal de ui, appel, peper en zout.
Schenk hierop voldoende water en breng het geheel aan de kook. Laat de rode kool +/- 3 kwartier koken tot de rode kool echt gaar is. Een lekker aardappeltje en balletje gehakt erbij en dan heerlijk genieten ….