Weekpakket van ma 6 t/m vrij 10 maart 2023

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;   1½ kilo geschilde aardappelen, 1 krop andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊   

Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was deze en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Zuurkool oven schotel      

Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas                  

Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.

Gebakken aardappel-blokjes met een salade van veldsla en heerlijke stoofpeertjes (Gieser Wildeman)

Benodigdheden : Nicola aardappel ( DE aardappel bij uitstek om lekker op te bakken ) – blue band vloeibaar – zout – stoofperen Gieser Wildeman (naar keuze bessensap- karavan limonade–rode wijn)        Bereiden: Schil de aardappels en snijd in mooie kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes  in een pan met water en breng aan de kook. Zodra de aardappels koken – afgieten in een vergiet en af laten koelen. Neem een hapjes pan, wat blue band vloeibaar en bak de aardappeltjes hierin lekker bruin en gaar. Bestrooi met zout naar smaak.  

Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig !!             

Stoofpeertjes moeten nl. stoven in vloeistof tot ze zacht  zijn en dat kan in van alles; rode bessensap, rode port, rode wijn, roosvicee of water. Schil de peertjes en laat ze heel !!  Met het steeltje er nog aan. Zet de peertjes rechtop in een pan en overgiet ze met bijvoorbeeld port of rode wijn. Bestrooi ze met wat kaneel en suiker. Giet er vervolgens zoveel water bij dat de peertjes net onder staan. Breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of ze gaar zijn en laat dan afkoelen in het kookvocht.  Heerlijk met gebakken aardappelen en een salade

Loading...