Weekpakket van ma 6 t/m vr 10 november ’23

Nasi van Jan

Benodigdheden:  1 pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek
Bereiden;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor. Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij

Rode kool met appel, kaneel en rozijnen
Benodigdheden; 1 zak rode kool gesneden, 50 gr boter, 1 ui, 2 appels geschild in blokjes , 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 100 gr rozijnen, het sap van 1 pers sinaasappel.    
Bereiden:  Smelt de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker, kaneel en rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in  30 minuten gaar stoven. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om.Een gekookt aardappeltje en verse worst erbij en je hebt een heerlijke rode kool schotel    

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip

Benodigdheden; spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.                                                                                                                                                                                     BereidenSchoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.  Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens  de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo lekker 

Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig !!             

Stoofpeertjes moeten nl. stoven in vloeistof tot ze zacht  zijn en dat kan in van alles; rode bessensap, rode port, rode wijn, roosvicee of water. Schil de peertjes en laat ze heel !!  Met het steeltje er nog aan. Zet de peertjes rechtop in een pan en overgiet ze met bijvoorbeeld port of rode wijn. Bestrooi ze met wat kaneel en suiker. Giet er vervolgens zoveel water bij dat de peertjes net onder staan. Breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of ze gaar zijn en laat dan afkoelen in het kookvocht

Loading...