Weekpakket van ma 6 t/m vr 10 januari 2023

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Benodigdheden: witlof – 1 kilo Frieslanders – 100 ml melk – nootmuskaat – 200 gr zachte geitenkaas in blokjes – zakje spekreepjes

Bereiden: Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar. Snijd intussen de witlof in smalle reepjes. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en maak er met de melk, (nootmuskaat naar smaak) – peper en zout een luchtige puree van. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm. Bak intussen in een droge hete koekepan de spekreepjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot. Genieten !!

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( 8 grote aardappels) , 4 eieren,  3 teentjes knoflook , groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Snijd de andijvie in fijne reepjes en was deze en laat goed uitlekken.. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg 3 teentjes knoflook toe, schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar  

Bloemkool met een kerrie sausje – verse worst en komkommer

 Dit is ALTIJD LEKKER !! En geen recept voor nodig 😊

Geniet weer van ons weekpakket – De Groentemeisjes Carine en Liesbeth

Loading...