Weekpakket van ma 5 t/m vr 9 september 2022

Zoete aardappel – prei ovenschotel

Benodigdheden; 500 gr zoete aardappel – 500 gr prei gesneden – 500 gr rundergehakt – 1 paprika – 1 theelepel oregano – peper en zout – klontje boter – geraspte kaas

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in in tweeën en grote exemplaren in vier of zes stukken. Kook de aardappels in een pan met water voor 15-20 minuten, totdat de ze zacht zijn. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en snijd de prei fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de prei en paprika een minuut of vijf samen . Breng het gehakt op smaak met peper en zout en bak rul. Doe het gehakt, de prei en paprika in een ovenschaal. Stamp de zoete aardappel, samen met de boter een tl oregano en een snufje zout en peper tot puree. Bedek de ovenschaal met aardappelpuree en strooi er een beetje geraspte kaas over. Zet de de ovenschotel 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Worteltjestaart – leuk om te maken 

Benodigdheden; 100 gram walnoten, 1 sinaasappel, 1 tl kaneelpoeder, 140 ml zonnebloemolie, 250 gram licht bruine basterdsuiker, 2 eieren, 200 gram tarwebloem, 1 tl bakpoeder, 1 bos bospeen, 50 gram poedersuiker, 185 gram roomkaas naturel.                                                                                                                                                                                   Bereiden; verwarm de oven voor op 150 graden, Rasp de oranje laag van de schil van een sinaasappel en pers daarna de vrucht uit. Maal de walnoten fijn en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de bospeentjes op een fijne rasp  en voeg toe aan het beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de taart ca 1 uur. Controleer na 50 minuten op de gaarheid met een saté prikker. Neem uit de oven en laat de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee en dan genieten ….

Verse gekookte bietjes met uitgebakken spekjes een fijn gesneden uitje en speklapjes

Benodigdheden; Bietjes , 1 uitje fijngesneden, speklapjes, aardappelen.                                                                                                                                                     Bereiden ; Kook de bietjes in ongeveer 1 uurtje gaar . Ze zijn gaar als je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken.  Ontvel de bietjes en rasp ze fijn.  Kook de aardappels gaar. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan zonder boter. Als ze bruin en krokant zijn uit de pan halen en even apart zetten . Kruid de speklapjes met peper en zout en wat kerriepoeder, doe hier wat ketjap manis over en meng goed door elkaar. Neem een pan en smelt hierin de boter en braad de speklapjes lekker bruin.               
Neem een bord en schep hierop de verwarmde bietjes, spekreepjes erover, aardappeltje en speklapje erbij en je eet je vingers erbij op !!!

Loading...