Weekpakket van ma 5 t/m vr 9 juni 2023

CEASAR SALAD MET GEGRILDE KIP EN ROMAIN SLA

Ingrediënten: 1 grote krop Romain sla, 2 eieren, 1 kipfilet, 1 kleine ciabatta, scheutje extra vergine olijfolie, handje dun geschaafde Parmezaanse kaas, zelfgemaakte dressing, zwarte peper en snufje zout

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer je kip wilt toevoegen plaats je een kleine koekenpan op het vuur. Wrijf de kipfilet in met een beetje olijfolie en bak de filet in een paar minuten rondom gaar en goudbruin. Haal vervolgens uit de pan en leg weg op een snijplank. Vlak voor het opdienen snijd je de kip in plakjes. Ondertussen kook je de eitjes. Pluk de ciabatta in kleine stukjes en verdeel over een ovenplaat. Schenk een klein beetje olijfolie over de stukjes stokbrood en plaats de plaat ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven totdat de stukjes ciabatta goudbruine croutons zijn. Snijd het kontje van de Romain sla af en was de bladeren schoon. Scheur de bladeren in grove stukken en verdeel over een grote schaal. Strooi 2/3 van de kip reepjes en croutons over de salade. En versnipper het kaasschaafsel over de salade. Schenk 2/3 van de caesar dressing over de sla en hussel alles om. Pel de eieren en leg deze in plakjes over de salade.

Verdeel de laatste kip , croutons en kaas over de ceasar salade en schenk de laatste dressing erover. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Dressing : 1 teentje knoflook, 3 ansjovis filets uit blik, 4 eetlepels mayonaise, 25 gram Parmezaanse kaas geraspt, 2 eetlepels natuurazijn, zwarte peper uit de molen en eventueel een snufje zout.

Doe alles samen in een kom en zet de staafmixer erin en mix de ingredienten tot een gladde dressing.

Bananenbrood …..  blijft een traktatie

Benodigdheden; 250 gr tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 mespunt zout,  3-4 bananen, 100 gr roomboter ongezouten, 200 gr witte basterdsuiker, 8 gr vanillesuiker, 2 eieren, 125 ml crème fraiche, Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd en vanillesuiker in een keukenmachine of met de mixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de crème fraiche toe. Schep daarna door het bloemmengsel. Schep vervolgens de bananenpuree door het beslag en kneed goed door. Verdeel over de cakevorm en bak in ca 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een saté prikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Verse zelf gekookte bietjes         

Verse zelf gekookte bietjes zijn zo lekker. Maak de bieten schoon onder de kraan, even stuk voor stuk goed afspoelen. Doe de bieten in een grote pan en vul deze met water totdat ze net onder water staan. Voeg een paar schepjes suiker en wat  zout toe en breng ze aan de kook. Wanneer de bieten koken, laat je ze op laag/gemiddeld vuur met de deksel op de pan zachtjes gaar koken. (90-120 minuten) Om te controleren of ze gaar zijn, prik met een mesje in de bieten. Als dit zacht voelt zijn ze goed. Laat de bieten afkoelen. Pel vervolgens als ze zijn afgekoeld de vellen van de bieten af. De schil hoort er makkelijk vanaf te knijpen zijn. Bieten raspen en dan heerlijk met een gekookt aardappeltje, speklapje of balletje gehakt. Om het helemaal af te maken garneer de bietjes met een  fijn gesneden uitje.

Geniet weer van ons weekpakket met deze 3 heerlijke gerechten. De Groentemeisjes Carine en Liesbeth

Loading...