Weekpakket van ma 5 t/m vr 9 februari 2024

Hutspot    

Benodigdheden:   Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen      

Bereiden:   Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip

Benodigdheden: 750 gram spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.                                                                                                                                                                     

Bereiden: Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.  Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens  de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo lekker

Broccoli au Gratin  

Benodigdheden: 1 kilo broccoli, 1 ½ kilo aardappelen, 1 dl melk, peper en zout, 200 gram ham blokjes, 1 zakje kaassaus, boter, zakje geraspte kaas

Bereiden : Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een snufje zout gaar. Maak de broccoli schoon en kook ze in ongeveer 8 min. gaar. Giet de aardappelen en de broccoli af. Stamp de aardappelen fijn en maak er met melk, peper en zout een smeuïge puree van. Beboter een vuurvaste schaal en doe de aardappelpuree erin. Leg de broccoli en de blokjes ham erop. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schenk de saus over de broccoli. Bestrooi met geraspte kaas en laat het gerecht in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 20 min. een mooi bruin korstje krijgen.

Eet smakelijk!!

Loading...