WEEKPAKKET VAN MA 31 JANUARI T/M VRIJDAG 4 FEBRUARI 2022

Spitskool taart                                                                                                                                      

Benodigdheden:   1 Spitskool, 1 pakje  bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine                                                                                                    

Bereiden:  Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes en de spitskool in kleine reepjes. Verwijder de kruin.  Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel  bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg.  Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.

Gevulde puntpaprika’s met gehakt en ovengebakken aardappelpartjes

Benodigdheden: puntpaprika’s, 500 gr rundergehakt, 2 ui, klein blikje mais, kuipje roomkaas met kruiden, snufje zout en peper, zakje geraspte kaas

Bereiden:   Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s doormidden zodat je per paprika 2 helften hebt om te vullen. Giet een scheutje olijfolie in je koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de fijngesneden uitjes toe en bak mee. Schep het blikje mais erdoor en voeg als laatst de roomkaas met kruiden toe. Als de roomkaas is gesmolten zet je het vuur uit. Vul de helften met het gehaktmengsel. Verdeel als laatste wat geraspte kaas over de puntpaprika’s. Zet de gevulde paprika’s circa 20-25 minuten in de oven.

Dit is een heerlijk gerecht met  gebakken aardappeltjes  en wat gemengde sla 

LET OP

Deze aardappeltjes moeten wel eerder in de oven . Snijd partjes van de aardappelen en doe deze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en bestrooi met zeezout. Vervolgens de schaal in de oven gedurende +/- 1 uur. Wel af en toe omscheppen ….

Vers gekookte bietjes

Vers gekookte bietjes is altijd lekker 😊

Wij hebben ze al voor je voorgekookt. Verwijder alleen het kontje onder een lopende kraan en veeg zo het velletje eraf. Rasp de bieten of snijd ze in kleine blokjes. Verwarm ze even in een pannetje ( met een klein laagje water ) – uitgebakken spekjes erbij – een fijn gesneden uitje – een speklapje en je gaat smullen …

Tip : zelf prak ik er een aardappeltje door en bestrijk het met een klein beetje mayonaise 😊

Loading...