Weekpakket van ma 30 okt t/m vr 3 nov 2023

Chili Con Carne met tortilla chips 

Benodigdheden: zak gesneden chili con carne groenten – paar tomaatjes –  500 gram rundergehakt – 2 teentjes knoflook – grote pot bruine bonen – klein blikje tomatenpuree – zakje kruidenmix voor chili con carne – peper en zout – ketjap manis – creme fraiche en guacemole en een grote zak tortillachips 
Bereiden : Rul het gehakt gekruid met peper en zout en wat ketjap manis bruin. Voeg 2 teentjes fijn gesneden knoflook toe. Voeg vervolgens de gesneden groenten erbij. Snijd de tomaten in partjes /blokjes en voeg erbij. Laat alles lekker pruttelen. Wanneer de groenten gaar is doe je het zakje kruidenmix voor chili con carne erbij. Dan de bruine bonen toevoegen en een klein blikje tomatenpuree en klaar ben je ! 
En wat wij dan altijd doen is een grote zak tortillachips , guacemole en crème fraiche erbij. Dan schep je met de tortillachips door de guacemole en/of crème fraiche en daarop een beetje chili con carne dit is zooooooooo’n traktatie !! Probeer maar eens 😊 

Zuurkool oven schotel   

     

Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool uit ‘t vat, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte Kaas        

Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept. 

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje  crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal                                

Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche.  Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Loading...