Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 30 mei t/m vr 3 juni 2022

Stamppot Rauwe Andijvie
Benodigdheden; 1½ kilo geschilde aardappelen, 1 krop andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊 Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was deze en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr
Bananenbrood ….. blijft een traktatie
Een lekker tussendoortje voor op school of werk 😊
Benodigdheden; 250 gr tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 mespunt zout, 3-4 bananen, 100 gr roomboter ongezouten, 200 gr witte basterdsuiker, 8 gr vanillesuiker, 2 eieren, 125 ml crème fraiche, Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd en vanillesuiker in een keukenmachine of met de mixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de crème fraiche toe. Schep daarna door het bloemmengsel. Schep vervolgens de bananenpuree door het beslag en kneed goed door. Verdeel over de cakevorm en bak in ca 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een saté prikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Spitskool taart
Benodigdheden: Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine
Bereidingswijze: Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg. Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin.