Weekpakket van Ma 29 t/m Vr 2 februari 2024

Chili Con Carne met tortilla chips 

Benodigdheden: zak gesneden chili con carne groenten – paar tomaatjes –  500 gram rundergehakt – 2 teentjes knoflook – grote pot bruine bonen – klein blikje tomatenpuree – zakje kruidenmix voor chili con carne – peper en zout – ketjap manis – crème fraiche en guacemole en een grote zak tortillachips 


Bereiden : Rul het gehakt gekruid met peper en zout en wat ketjap manis bruin. Voeg 2 teentjes fijn gesneden knoflook toe. Voeg vervolgens de gesneden groenten erbij. Snijd de tomaten in partjes /blokjes en voeg erbij. Laat alles lekker pruttelen. Wanneer de groenten gaar is doe je het zakje kruidenmix voor chili con carne erbij. Dan de bruine bonen toevoegen en een klein blikje tomatenpuree en klaar ben je ! 
En wat wij dan altijd doen is een grote zak tortillachips , guacemole en crème fraiche erbij. Dan schep je met de tortillachips door de guacemole en/of crème fraiche en daarop een beetje chili con carne dit is zooooooooo’n traktatie !! Probeer maar eens 😊 

Hollandse snijbonen schotel

Benodigdheden: 500 gr snijbonen , 2 uien, 1 rode paprika, 500 gr rundergehakt, 4 el olie, 2 tenen knoflook, ½ theelepel chili poeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 eetlepel tomaten puree, 1 kilo aardappelen, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 50 gr roomboter, 300 gr gezeefde tomaten

Bereiden: Kook de aardappelen in 20 min gaar. Snijd ondertussen van de snijbonen ruiten. Kook deze eveneens in water met wat zout beetgaar. Verhit in een koekenpan wat olie en rul het gehakt bruin en gaar. Voeg de ui , knoflookteentjes en paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de chilipoeder en de komijn door het gerulde gehakt. Voeg de tomatenpuree en de gezeefde tomaten erbij en breng aan de kook. Stoof het gehakt 10 minuten zachtjes. Verwarm de open voor op 170 graden. Stamp de aardappelen samen met de roomboter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de snijbonen erover. Dek af met de andere helft van de aardappelpuree. Bestrooi met wat geraspte kaas en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin. Tip !!!! Drukke werkdag ?? Maak de ovenschotel alvast een dag eerder en bewaar m afgedekt in de koelkast. Je hoeft m dan alleen nog in de oven te schuiven.

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje  crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal                                

Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche.  Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Loading...