Weekpakket van ma 25 t/m vrijdag 29 september

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden; , 1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊     

Bereiden;   Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 1 appeltje, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.                                                                                                                                                                         BBereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Waspeen met Sugar Snaps en zoete aardappel frietjes uit de oven

Benodigdheden;  sugar snaps , waspeentjes, zoete aardappel, olijfolie, paprika poeder

Bereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd mooie reepjes ( patatjes )

Neem een bakplaat met bakpapier en spreid hierover de zoete aardappel frietjes.

Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met wat paprika poeder en bak deze minimaal een half uurtje op 180/200 graden in de oven .  

Kook de waspeentjes gaar – onthaar de sugar snaps  en doe hier ook even de kook over.  Meng deze met elkaar – zoete aardappel frietjes erbij – een lekker vleesje en dan is het weer genieten !!!!!

Loading...