WEEKPAKKET VAN MA 25 T/M VR 29 JULI 2022

Italiaanse koude Pasta salade                    

Benodigdheden;  300 gram Fussili (of een andere Pasta) , 250 gram gerookte kipreepjes, bakje verse pesto, cherrytomaatjes, 1 rood uitje, feta kaas in blokjes, pijnboompitten, rucola sla, zout en peper, Parmezaanse kaas.                                                                                                                                              

Bereiden; Begin met het opzetten van een pan met water voor het koken van de pasta. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren, de blokjes fetakaas fijn. Als het water kookt voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Als de pasta klaar is doe je de pasta in een vergiet en spoel direct af onder de koude kraan. Doe de pasta in een grote kom en voeg als eerste de pesto toe. Roer de pasta goed door zodat de pesto goed verdeeld is. Voeg daarna de tomaatjes, gesnipperd rood uitje, feta, kipreepjes, rucola en de gegrilde pijnboompitten toe. ( deze grill je even in een droge koekenpan)   Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met de Parmezaanse kaas en een snufje peper en zout. Bewaar de pastasalade in de koelkast totdat je hem wilt serveren. 

Broodje hete kip met sla en komkommer     

Benodigdheden;  500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1-2 eetlepels sambal                                                                                                                                                               Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en de 2 uitjes fijn . Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar.

Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen. Neem een stokbroodje of hard broodje met wat sla en plakjes komkommer en schep hier wat van de hete kip bovenop en je hebt een superrrrr lekker broodje hete kip!

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden; 1 zak Fussili pasta, zakje macaroni groenten , 3 tomaten, champignonnetjes , 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, 250 gram Mozzarella

Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Vervolgens de plakjes champignons. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en mozzarella. Bestrooi met wat peper. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is en begint te kleuren.

Loading...