Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 23 t/m vr 27 oktober 2023

Hutspot
Benodigdheden; Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) , ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen
Bereiden; Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin. Leg de zak wortel/ui bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..
Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip
Benodigdheden; 750 gram spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal
Bereiden; Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.
Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echt waar zoooo lekker
Rozeval aardappeltjes uit de oven
Benodigdheden; 750 gram Rozeval aardappeltjes, takje rozemarijn, grof zeezout, olijfolie, 2/3 teentjes knoflook
Bereiden; Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de rozeval aardappeltjes in partjes en doe ze in een grote schaal. Snijd 2/3 teentjes knoflook in kleine stukjes. Rits de naalden van het takje rozemarijn en voeg toe aan de aardappeltjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Neem een bakplaat met bakpapier of grote schaal en verspreid hierop de aardappelpartjes. Bak de aardappelpartjes in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep ze wel een paar keer om. Een lekkere salade erbij met een stukje vlees en je geniet