WEEKPAKKET VAN MA 23 T/M VR 27 MEI 2022

Broodje hete kip met sla en komkommer
Benodigdheden; 500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1-2 eetlepels sambal Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en de 2 uitjes fijn. Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen.
Neem een stokbroodje of hard broodje met wat sla en plakjes komkommer en schep hier wat van de hete kip bovenop en je hebt een superrrrr lekker broodje hete kip!
Pasta met spinazie en kip – een TOP recept.
Benodigdheden; zak van 500 gram verse Spaghetti All ‘Uovo pasta (koelvak AH) , 300 gr verse ongewassen spinazie, 1 rode ui, 1 bakje champignons, 1 aubergine, 1 paprika , 2 potjes verse pastasaus Carbonara, 1 potje crème fraiche, bakje Parmezaanse kaas grove vlokken, 400 gram kipfilet, ketjap manis.
Bereiden; Was de spinazie en laat goed uitlekken !!! . Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipreepjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. . Bak vervolgens de gesneden aubergine, paprika en champignons mee. Als de kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en de crème fraiche . Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!
Mexicaanse bloemkool
Benodigdheden; 1 bloemkool, 1 rode paprika, 500 gram rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 2 eieren, zakje geraspte kaas
Bereiden; Kook de bloemkoolroosjes kort voor (niet helemaal gaar koken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt bruin en voeg de paprikablokjes toe. Doe hier de tacokruidenmix en 100 ml water bij. Doe dit mengsel in de ovenschaal. Giet de bloemkoolroosjes af en leg de roosjes op het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas erover. Kluts 2 eieren goed en giet dit over de bloemkoolschotel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven en geniet van bloemkool ff anders 😊 Lekker met gebakken aardappeltjes