Weekpakket van ma 23 t/m vr 27 januari 2023

WEEKPAKKET VAN MA 23 T/M VR 27 JANUARI 2023

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;   1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 krop andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊    

Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was deze en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Paksoi ovenschotel met gehakt en kaas

Benodigdheden;  500 gr  aardappelen, 1 kroppen paksoi, 2 tomaten, 500 gr gehakt, 2 uien, boter, scheut warme melk, paneermeel, zout, peper, nootmuskaat, 75 gr kruidenkaas (Boursin)  100 gr geraspt kaas                                                                                                                               

Bereiden; Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze ongeveer 10 minuten in een pan gaar. Giet ze daarna af en maak er met een klontje boter, scheutje melk, zout en peper en nootmuskaat een lekkere puree van.  Rul het gehakt in een koekenpan, doe er de gesneden uien en de in reepjes gesneden paksoi bij en bak dit in 4 minuten. Roer vervolgens de kruidenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe het gehakt/paksoi mengsel in een ovenschaal. Leg hier bovenop wat plakjes tomaat, bestrooi met een beetje zout en peper en bedek vervolgens met de puree. Bestrooi met wat paneermeel  en geraspte kaas. Zet de schotel 20-30 minuten in een opm180 graden voorverwarmde oven en dan smullen maar ……………. 

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip

Benodigdheden; 750 gram spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.  

Bereiden; Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.

Bak je aardappeltjes goudbruin. Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens  de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo lekker 

Loading...