Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 22 t/m vr 26 mei 2023

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken
Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( 8 grote aardappels) , 4 eieren, groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas
Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit , schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor – eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar
“Groentemeisjes Tomatensoep”
Benodigdheden; 1 kilo tomaten, 2 uien, 3 runderbouillonblokjes, bosje bladselderij, 400 gram rundergehakt, vermicelli, peper en zout, ketjap manis.
Bereiden; Was en snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Breng de partjes tomaat aan de kook in een soeppan met 1 ½ liter water en 3 bouillonblokjes. Voeg vervolgens de in ringen gesneden uien en de fijn gesneden selderij toe. Draai ondertussen van het gehakt gekruid met peper en zout en een scheutje ketjap manis kleine gehaktballetjes . Laat 10 minuten zachtjes koken. Schep de tomaten eruit en pureer deze met een staafmixer. Schenk dit weer terug in de pan. Voeg de gehakt balletjes toe. Laat zachtjes pruttelen. Tot slot de vermicelli toevoegen ( ongeveer 2 nestjes) Nog even zachtjes laten koken en op smaak brengen met nog wat peper en ketjap. Stokbroodje kruidenboter erbij en je hebt een heerlijke pan soep.
Broodje hete kip met sla en komkommer
Benodigdheden; 500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 1 rode ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1-2 eetlepels sambal , mesclun sla en komkommer Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en het uitjes fijn. Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar.
Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen.
Neem een stokbroodje of hard broodje met wat sla en plakjes komkommer en schep hier wat van de hete kip bovenop en je hebt een superrrrr lekker broodje hete kip!