Weekpakket van ma 22 t/m vr 26 januari 2024

Broccoli taart met spekjes

Benodigdheden; Broccoli,  6 plakjes bladerdeegplakjes (uit de vriezer) broccoli, 250 gram magere spekreepjes, 4 eieren, kuipje kruiden roomkaas, paneermeel, zakje geraspte kaas, quiche spring vorm                           

Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden en rooster iets onder het midden plaatsen. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Broccoli in roosjes ongeveer in 10 minuten beetgaar koken. Eieren met roomkaas vermengen tot een klontvrij mengsel en op smaak maken met peper. Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel. Spekreepjes in koekenpan met anti aanbak laag krokant bakken (zonder boter) Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork wat gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover verdelen. Uitgelekte broccoli roosjes over de bodem verdelen, uitgebakken spekjes erover en bestrooien met geraspte kaas. Vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen. Hartige taart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.   

Fluweelzachte bloemkoolsoep

Benodigdheden;

1 zak bloemkool in roosjes, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook klein gesneden, pijnboompitten,  paar eetlepels olijfolie, 2 groentebouillon tabletten, 3 rondjes geitenkaas naturel in plakjes.

Bereiden;

Fruit de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten in een grote pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten, niet bruin laten worden.

Voeg 800ml water en de groenten bouillon tabletten toe en laat de soep aan de kook komen. Laat de boel lekker een minuut of 1o pruttelen op een laag vuur tot de bloemkool gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa ontstaat.
Voeg 3 plakjes geitenkaas toe en pureer nogmaals. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Dien de soep op in een kom, plakje geitenkaas erop, een stuk of 10 pijnboompitjes erbij.

En genieten maar!

Loading...