Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 21 t/m vr 25 november

Benodigdheden; 750 gr spruitjes, 1 ui , zakje spekblokjes, bakje crème fraiche, gebakken aardappeltjes
Bereiden; Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën. Kook de spruitjes beetgaar. Bak de gesneden ui en de spekblokjes bruin in een grote koekenpan. Vervolgens bak je de spruitjes nog even mee voor de smaak. Voeg daarna de crème fraiche toe en roer goed door elkaar. Kruiden met een beetje peper en zout en dan genieten maar. Lekker met een gehakt balletje en gebakken aardappeltjes.
Zuurkool oven schotel
Benodigdheden; 1 x 500 gr zuurkool , 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas
Bereiden; Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hier bovenop de zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept.
Ouderwets lekkere “kip in het pannetje”
Benodigdheden; 8 kipkarbonades/kipdrumsticks, zakje spekblokjes, 2 uien, 1 bos bospeen in stukjes gesneden, 2 stengels bleekselderij, 1 klein blikje tomaten puree, 50 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, zout en peper en kipkruiden.
Bereiden; Neem de kip en kruid met peper en zout en wat kipkruiden. Neem een grote braadpan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekblokjes even uit. Haal ze uit de pan. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip rondom bruin. Uit de pan halen en dan de uien , knoflook, gesneden wortels en gesneden bleekselderij 5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn, tomatenpuree en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven tot de kip gaar is, en smullen maar weer. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes erbij 😊