WEEKPAKKET VAN MA 20 T/M VR 24 MAART 2023

Spinazie lasagne

Benodigdheden; 2 uien , 600 gr rundergehakt,  300 gram gewassen Spinazie, oregano kruiden,  1 courgette, champignons , pakje tomatensaus (basilicum) , verse lasagnebladen uit het koelvak, 250 gram Mascarpone,  bakje verse Parmezaanse kaas grof gesnipperd, ovenschaal en aluminiumfolie.       

Bereiden; Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uitjes.  Verhit olie in een koekenpan en fruit het uitje. Voeg het gehakt toe , en wat oregano kruiden. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden courgette en champignons toe en bak even mee. Voeg het pakje tomaten basilicumsaus toe aan het gare gehakt en breng op smaak met wat peper en zout. Je saus is nu klaar. Bouw je lasagne op door laagjes te maken met 1/3 gehaktsaus, lasagne bladen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Mascarpone verdeel je met 2 lepeltjes (bolletjes maken) over de spinazie, hier en daar een bolletje. Bestrooi de laag steeds met peper. Maak zo de laagjes en eindig met een laagje gehaktsaus. Bestrooi als laatst met de Parmezaanse kaas en nog wat bolletjes mascarpone en zet de schaal in het midden van de oven , de eerste 20 minuten  afgedekt met aluminium folie. Verwijder na 20 minuten de folie en bak de Schaal nog even 10 minuten in de oven. Dit is echt genieten !!!!!!!!

Andijvie ovenschotel om je vingers bij af te likken

Benodigdheden; Andijvie 500 gr gesneden , 500 gr gehakt, voorgekookte aardappelschijfjes ( 8 grote aardappels) , 4 eieren,   groot bakje crème fraiche, zakje magere spekjes en geraspte kaas

Bereiden; Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar.  Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit , schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de geraspte kaas (ongeveer 2/3) erdoor –  eventueel wat peper toevoegen Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden en genieten maar

Echt een leuk recept : Crispy Aubergine met yoghurt-limoensaus

Benodigdheden: 2 aubergines, klein potje Griekse yoghurt, 1 tl witte suiker, 1 limoen, 1 tl zout, 100 gr bloem, 3 grote eieren, 150 gr panko, olijfolie, 1 tl gerookte paprika poeder

Bereiden: Snijd het kontje van de aubergines af en snijd in dikke plakken zodat er rondjes ontstaan.

Neem 3 platte kommen ( soepborden ) en voeg de bloem toe aan 1 bord, de geklutste eieren aan 1 bord en de panko aan 1 bord. Dip de plakken aubergine eerst in de bloem, dan in het ei en daarna door de panko en leg ze apart. Voeg royaal olijfolie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine rondjes toe en bak ze aan beide kanten tot ze knapperig zijn. Als de aubergine rondjeskrokant zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even op een velletje keukenpapier. Bestrooi de krokante aubergine nog met wat zout en gerookte paprikapoeder naar smaak . Dip ze in de saus en je zult smullen

De saus maak je van Griekse yoghurt – het sap van 1 limoen witte suiker en zout – dit meng je tot een lekkere frisse dipsaus

Loading...