Weekpakket van ma 20 t/m vr 24 februari 2023

HONGAARSE OVENSCHOTEL VAN GROENE KOOL MET GEHAKT EN RIJST

Benodigdheden: zak gesneden groene kool – 250 gr rijst – zout en peper – 400 gram rundergehakt – 1 uitje – 1 teentje knoflook – 250 gr mager gerookte spekblokjes – 2 eetlepels olie – 125 ml zure room – 2 theelepels paprika poeder – klein zakje geraspte kaas

Bereiden : kook de rijst gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de blokjes mager rookspek knapperig uit. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin het gehakt rul samen met de ui en knoflook. Maak op smaak met zout en peper. Haal het gehakt ui de pan en roerbak in de rest van de olie de groene kool in 10 minuten beetgaar. Roer de zure room door de groene kool en breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes mager rookspek met de paprikapoeder door de gekookte rijst. Oven voorverwarmen tot 200 graden. Neem een ovenschaal en schep hierin eerst de groene kool, dan het gehakt en daarover de rijst. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal plm 20 minuten in het midden van de oven en laat er een bruin korstje op komen en dan heerlijk smullen.    

HUTSPOT     

Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen  

Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Rozeval aardappeltjes uit de oven 

Benodigdheden; 750 gram rozeval aardappeltjes, takje rozemarijn, grof zeezout, olijfolie, 2/3 teentjes knoflook   

Bereiden; Verwarm de oven voor  op 175 graden. Snijd de rozeval aardappeltjes in partjes en doe ze in een grote schaal. Snijd 2/3 teentjes knoflook in kleine stukjes. Rits de naalden van het takje rozemarijn en voeg toe aan de aardappeltjes.  Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Neem een bakplaat met bakpapier of grote schaal en verspreid hierop de aardappelpartjes. Bak de aardappelpartjes in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep ze wel een paar keer om.  Een lekkere salade erbij met een stukje vlees en je  geniet er weer lekker van 😊  De Groentemeisjes Carine en Liesbeth www.degroentemeisjes.nl  06 46 78 39 80

Loading...