Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 2 t/m vr 6 oktober 2023

Dinsdag 3 OKTOBER = HUTSPOT !!!
Benodigdheden; Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) , ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen
Bereiden; Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin. Leg de zak wortel/ui bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..
Boerenkoolschotel uit de oven
Benodigdheden; zak boerenkool, zakje spekreepjes, rookworst, 1 kilo aardappelen, zakje geraspte kaas, klontje boter, scheutje melk Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze gaar. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge aardappelpuree. Neem een wok of koekenpan en roerbak hierin de spekreepjes en de in plakjes gesneden rookworst. Schep de boerenkool erdoor en roerbak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een beboterde ovenschaal een dun laagje aardappelpuree. Schep hier bovenop de geroerbakte boerenkool en strijk hierover nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak het gerecht 20-25 minuten. Lekker met een beetje mosterd en genieten maar ….
Pasta met spinazie en kip – een TOP recept.
Benodigdheden; zak van 500 gram verse Spaghetti All ‘Uovo pasta (koelvak AH) , zak verse spinazie, 1 rode ui, 1 bakje champignons, 2 kleuren paprika, 2 potjes verse pastasaus Carbonara, 1 potje crème fraiche, bakje Parmezaanse kaas grove vlokken, 400 gram kipfilet, ketjap manis.
Bereiden; Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui, snijd de paprika’s in blokjes en champignons in plakjes. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipreepjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. . Bak dan de champignons en paprika’s mee. Als de kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en de crème fraiche . Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!
Geniet weer van ons weekpakket ! De Groentemeisjes Carine en Liesbeth
www.degroentemeisjes.nl 06 46 78 39 80