Weekpakket van ma 2 t/m vr 6 mei 2022

Witlof met Boursin en ham (deze blijft lekker ūüėä )

Benodigdheden;  Witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout.                                                                                                                                                                           Bereidingswijze; Verwarm  de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf. Snijd de witlof in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel plakjes ham om de witlof heen. Leg deze daarna naast elkaar in de ovenschaal . Verdeel de Boursin over de witlof en strooi daarna wat geraspte kaas erover. De ovenschaal kan nu in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden.  Lekker met gebakken aardappeltjes.  

Bami van de ‚Äúmeisjes‚ÄĚ

Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek                                                                                             

Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Een super lekkere bloemkool ovenschotel

Benodigdheden; 600 gram aardappelen, 1 bloemkool, 1 rode paprika, 125 gr spekreepjes, 250 ml melk, 25 gr bloem, 75 gram Philadelpia roomkaas, 100 gram geraspte kaas, Italiaanse kruiden, paneermeel, peper en zout, klontje roomboter                                                                                                                                    

Bereiden; Verwarm de oven voor op 190 graden en zet vast een ingevette ovenschaal klaar. Schil de aardappelen en kook  deze 15 minuten, giet af en laat even droogstomen. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze ongeveer in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes, de bloemkoolroosjes in plakjes en snijd de paprika in kleine reepjes. Verwarm de melk in een steelpannetje en roer beetje bij beetje de bloem door. Voeg naar smaak peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en breng voorzichtig aan de kook. Zodra de saus dik begint te worden schep je er de roomkaas bij en roert alles goed door. Zet het vuur laag en houd nog even warm. Bak intussen de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Verdeel de aardappelschijven over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met een laagje paneermeel. Leg hier de plakjes bloemkool overheen en strooi daar bovenop de stukjes paprika en gebakken spekjes. Giet hier de saus van de roomkaas over en verdeel goed over de bovenkant, strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden over. Bestrooi dan met geraspte kaas en strooi daar nog een dun laagje paneermeel overheen. Snijd wat kleine klontjes boter en verdeel deze over de paneermeel. Schuif de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je bloemkool ovenschotel. Heerlijk in combinatie met een frisse salade van mesclum sla

Loading...