Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 17 t/m vr 21 oktober 2022

Benodigdheden: 1 pompoen, 1 zoete aardappel, 1 ui, 2 tomaten, 2 eetlepels rode pesto, ½ el italiaanse kruiden, 1liter groenten bouillon , geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie
Bereiden: Schrob de pompoen schoon, snij doormidden en haal de pitten en draden eruit. ( je hoeft de pompoen niet te schillen ) en snij de pompoen in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de ui en snijd deze fijn. Ontvel de tomaten ( door ze even in kokend water te leggen ) en snijd in blokjes.
Fruit de pompoen in de olijfolie. Als het zacht begint te worden voeg je eerst de ui en daarna de aardappel toe. De helft van de bouillon erbij doen en goed laten garen. Voeg dan de tomatenblokjes en de pesto toe. Als alles goed gaar is dan het geheel pureren met de staafmixer. Voeg daarna de rest van de bouillon toe en de Italiaanse kruiden. Als laatst ( bij het opdienen ) de geraspte kaas
Spitskool taart
Benodigdheden: Zak vers gesneden spitskool van de Groentemeisjes, 1 pakje bladerdeeg (diepvries) , 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden, 2 appeltjes, kaneel, suiker, vloeibare margarine
Bereiden: Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Snijd de appeltjes in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, tot slot gaat de appel bovenop de spitskool. Dek de schotel af met de bladerdeeg. Bak de ovenschotel in ca 50-60 minuten goudbruin
Witlof met brie uit de oven
Benodigdheden; witlof, flink stuk brie, 2 appeltjes, 100 gr walnoten gepeld, 2 el honing , peper en zout
Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de witlof en halveer deze. Haal het bittere kontje eraf en snijd in smalle reepjes. Snijd de appels in blokjes. Verhit wat olie in een pan en roerbak hierin de witlof voor ongeveer 5 minuten met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de appel en de honing toe. Roerbak dit even mee en voeg vervolgens de stukjes walnoot toe. Schep het mengsel vanuit de pan in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes brie over het mengsel. Laat de brie 8-10 minuten onder de grill smelten. (Let op dit kan snel gaan = per oven verschillend
Eet hier bijvoorbeeld gebakken aardappeltje bij .