Weekpakket van Ma 17 t/m Vr 21 April 2023

Ovenschotel met Paksoi, gele courgette, gehakt en kaas

Benodigdheden: Paksoi, 1 courgette, 1 el olijfolie, een snufje kerrie poeder, snufje peper, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 500 gr rundergehakt, geraspte kaas

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden, verhit olie in de pan en fruit het gesnipperde uitje samen met de uitgeperste knoflookteentjes. Voeg het gehakt toe en een snufje kerriepoeder en wat peper en bak dit rul. Voeg de in reepjes gesneden paksoi toe ( deze snijd je van het groene blad tot en met het witte kontje )  en bak dit een aantal minuten mee tot de reepjes beetgaar zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes.

Verdeel de helft van de courgette plakjes over de bodem van een ovenschaal, verdeel de inhoud van de pan over de courgette plakken en dek het gehakt mengsel af met weer een laagje courgette plakken. Bestrooi de schotel lekker met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal vervolgens zo’n 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Schep op borden en doe er bijvoorbeeld lekker wat gebakken aardappeltjes bij. Eet snakelijk !!  

Stamppot rauwe andijvie

Benodigdheden;   1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 krop andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊                 

Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was deze en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus  –  dit is zoooooo lekkerrrr

Pasta met spinazie en kip – een TOP recept.

Benodigdheden; zak van 500 gram verse Spaghetti All ‘Uovo  pasta (koelvak AH) ,  zak verse gewassen spinazie, 1 ui, champignonnetjes ,  2 potjes verse pastasaus Carbonara,  1 potje crème fraiche,  bakje Parmezaanse kaas grove vlokken, 400  gram kipfilet, ketjap manis.

Bereiden; Snijd de  kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipreepjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. . Bak vervolgens de champignons mee. Als de kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en de crème fraiche . Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!

Loading...