Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 16 t/m vr 20 oktober 2023

Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes
Benodigdheden; zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor. Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus J
Kriel aardappeltjes met sla en stoofpeertjes 😊
Benodigdheden; krieltjes, zeezout, olijfolie, zak gemengde sla, stoofperen Giezer Wildeman
Bereiden; Verhit de oven voor op 220 graden. Was de aardappeltjes en dep ze droog. Snijd ze met schil en al in kleine partjes. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel de aardappelen royaal met olijfolie en zeezout. Zet de aardappeltjes 1 uur in de oven en schep ze zo nu en dan om. Wanneer ze goudbruin en van binnen zacht en mals zijn ze klaar om van te genieten. Heerlijk met een salade , stoofpeertjes en een lekker stukje vlees Stoofperen Gieser Wildeman
Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig ! Stoofpeertjes moeten nl. stoven in vloeistof tot ze zacht zijn en dat kan in van alles; rode bessensap, rode port, rode wijn, roosvice of water. Schil de peertjes en laat ze heel !! Met het steeltje er nog aan. Zet de peertjes rechtop in een pan en overgiet ze met bijvoorbeeld port of rode wijn. Bestrooi ze met wat kaneel en suiker. Giet er vervolgens zoveel water bij dat de peertjes net onder staan. Breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of ze gaar zijn en laat dan afkoelen in het kookvocht.
Stamppot rauwe andijvie
Benodigdheden;1 ½ kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, mayonaise, scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal 😊
Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat mayonaise. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr
Bananenbrood …. Een lekker en gezond tussendoortje
Benodigdheden; 250 gr tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 mespunt zout, 3-4 bananen, 100 gr roomboter ongezouten, 200 gr witte basterdsuiker, 8 gr vanillesuiker, 2 eieren, 125 ml crème fraiche, Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd en vanillesuiker in een keukenmachine of met de mixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de crème fraiche toe. Schep daarna door het bloemmengsel. Schep vervolgens de bananenpuree door het beslag en kneed goed door. Verdeel over de cakevorm en bak in ca 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een saté prikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.