Weekpakket van ma 16 t/m vr 20 mei 2022

RABARBER

Benodigdheden: 1 kilo rabarber gewassen en in stukjes gesneden, 200 gram suiker, sap van 1 sinaasappel, 3 theelepels kaneel, klein laagje water

Bereiden: zet een pan op het vuur met de rabarberstukjes, doe hierbij de suiker het kaneel en de sap van 1 sinaasappel en een heeeel  klein beetje water. Roer af en toe in het pannetje en je zult zien dat de rabarber langzaam uit elkaar begint te vallen. Laat de rabarber zachtjes koken tot alle stukjes uit elkaar zijn gevallen. Proef de rabarber dan en voeg eventueel nog wat suiker toe mocht je de rabarber nog te zuur vinden. 

Dit is heerlijk als bijgerecht

NASI

Benodigdheden:  1 pak  rijst,  500 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, eieren en kroepoek 

Bereiden;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Witlof met brie uit de oven

Benodigdheden;  750 gram  witlof, flink stuk brie, 2 appeltjes, 100 gr walnoten gepeld, 2 el honing , peper en zout                                                                 

Bereiden; Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de witlof en halveer deze. Haal het bittere kontje eraf en snijd in smalle reepjes. Snijd de appels in blokjes. Verhit wat olie in een pan en roerbak hierin de witlof voor ongeveer 5 minuten met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de appel en de honing toe. Roerbak dit even mee en voeg vervolgens  de stukjes walnoot toe.  Schep het mengsel vanuit de pan in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes brie over het mengsel. Laat de brie 8-10 minuten onder de grill smelten. (Let op dit kan snel gaan = per oven verschillend

Eet hier bijvoorbeeld gebakken aardappeltje bij . 

Loading...