Weekpakket van ma 15 t/m vr 19 mei 2023

Nasi van Jan
Benodigdheden:  1 pak  rijst,  300 gram  nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei,  scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat  eieren en kroepoek


Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Rozeval aardappeltjes uit de oven 

Benodigdheden; 750 gram rozeval aardappeltjes, grof zeezout, olijfolie,

Bereiden; Verwarm de oven voor  op 175 graden. Snijd de rozeval aardappeltjes in partjes en doe ze in een grote schaal. Snijd 2/3 teentjes knoflook in kleine stukjes. Rits de naalden van het takje rozemarijn en voeg toe aan de aardappeltjes.  Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Neem een bakplaat met bakpapier of grote schaal en verspreid hierop de aardappelpartjes. Bak de aardappelpartjes in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep ze wel een paar keer om.  

Heerlijk met een lekkere salade van botersla, komkommertje en tomaatjes

En …… een heerlijke Hollandse Bloemkool

Geniet weer van ons weekpakket !!

De Groentemeisjes Carine en Liesbeth   www.degroentemeisjes.nl     06 46 78 39 80

Loading...