Weekpakket van ma 13 t/m vr 17 nov ’23

Chinese kool in de wok met gehakt

Benodigdheden: 1 Chinese kool, 1 el olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el kerriepoeder, 150 gr spekblokjes, 400 gr gehakt, peper en zout

Bereiden: Pel de uien en knoflookteentjes en snipper fijn. Maak de Chinese kool schoon en snijd fijne reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin eventjes de uien en knoflook. Kruid met kerrie poeder. Voeg de spekreepjes toe en bak mooi bruin. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg dan de Chinese kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de kool beetgaar is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer met rijst.

Stamppot boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus. 

Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus

Waspeen met zoete aardappel frietjes uit de oven

Benodigdheden;  waspeentjes, zoete aardappel, olijfolie, paprika poeder     

Bereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd mooie reepjes ( patatjes ) Neem een bakplaat met bakpapier en spreid hierover de zoete aardappel frietjes. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met wat paprika poeder en bak deze minimaal een half uurtje op 180/200 graden in de oven .  

Kook de waspeentjes gaar – zoete aardappel frietjes erbij – een lekker vleesje en dan is het weer genieten !!!!!

Groentesoep

Benodigdheden:  Zak gesneden soepgroenten , 300 gram rundergehakt, 2 runder bouillon blokjes, ketjap manis, peper en zout, vermicelli         

Bereidingswijze: Breng 1 ½ liter water aan de kook met 2 runderbouillon tabletjes en de zak gesneden groenten.

Draai ondertussen van het gehakt, gekruid met wat peper en zout en een scheutje ketjap, de gehaktballetjes.
Wanneer de soep kookt, vuur laag zetten en de gehakt balletjes toevoegen.
Laat de soep zachtjes op een laag pitje pruttelen. Voeg als laatste een handje vermicelli toe en geniet van  deze heerlijke groentesoep.

Loading...