Weekpakket van ma 13 t/m vr 17 maart 2023

Zoete aardappel stamppot met witlof en rucola

Benodigdheden: 500 gr zoete aardappel – 500 gr kruimige aardappel – 500 gr witlof – 3 eetlepels suikerflinke klont boter

Bereiden: Schil de zoete aardappelen en de kruimige aardappelen. Snijd deze in grove stukken en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd deze grof. Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klont boter in een grote bakpan. Fruit hierin de ui enkele minuten. Bak dan de witlof nog enkele minuten mee. Breng de witlof op smaak met peper en zout en bestrooi deze met 3 eetlepels suiker. Karamelliseer de witlof nog enkele minuten op hoog vuur.  

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de gekaramelliseerde witlof door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met wat peper en zout. Als je de stamppot te droog vind maak je het iets smeuïger met een scheutje melk of een klontje boter. Serveren met een beetje rucola en dan genieten!!

Hutspot                                                                                 Benodigdheden;  Vers gesneden hutspot van de Groentemeisjes , 1 kilo rundvlees (draadjesvlees) ,  ketjap manis, peper en zout , 2 kilo aardappelen                                                                                                                    Bereiden;  Neem een grote braadpan en bak hierin het rundvlees flink gekruid met peper en zout aan beide zijde bruin.  Leg de zak wortel/ui  bovenop het rundvlees en doe er een flinke scheut ketjap manis over. Deksel op de pan en dan lekker een paar uur laten pruttelen op het laagste pitje van je gasfornuis. Net zo lang tot het vlees gaar is en je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Kook de aardappelen en stamp deze door de hutspot en dan …. onwijs genieten …..

Gekookte bietjes    

Lekker makkelijk !!! en lekker 😊

Voorgekookte bietjes uit eigen keuken . Kontje eraf snijden en het velletje onder stromend water eraf vegen. Raspen – aardappeltje erbij – een rauw uitje snijden – spekkies uitbakken en klaar.

Met een lekkere bal gehakt of speklapje is dit een delicatesse

De Groentemeisjes Carine en Liesbeth    www.degroentemeisjes.nl      06 46 78 39 80  

Loading...