Weekpakket van ma 12 t/m vr 16 december 2022

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 1 appeltje, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.                                                                                                                                                                        

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Bami Goreng van de “meisjes” 

Benodigdheden;  Zakje gesneden bami/nasi  groenten van de “meisjes”,  Pak mie nestjes, 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis,  1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek                                                                                                                            

Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak de het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de bami groenten erbij. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Worteltjes met peultjes

Benodigdheden : Bos bospeen en peulen – roomboter

Bereiden: Worteltjes en peultjes koken is zooo gemakkelijk en erg lekker ! Schrap de worteltjes en snijd in stukjes. Was ze in koud water en kook ze in een pan met wat zout.

Maak de peultjes schoon en kook deze ook beetgaar. Giet beide af en schep door elkaar en serveer met een klontje roomboter

Serveer er een lekkere salade bij van botersla en je hebt een vorstenmaal

Loading...