Weekpakket van ma 11 t/m vr 15 december 2023

KIPPENSOEP ( het gezondste soepje bij griep en verkoudheid )

Benodigdheden: 4 grote Kippenbouten, 3 kippen bouillonblokjes, 2 liter water, zak soepgroenten, vermicelli

Bereiden: Neem een grote soeppan en vul met 2 liter water en 3 kippen bouillon blokjes. Doe hier de kippenbouten bij en breng aan de kook. Zodra de bouillon met kip kookt voeg je de soepgroenten toe. Breng opnieuw aan de kook en laat lekker een klein uurtje pruttelen. Zodra de kippenbouten gaar zijn haal je deze uit de pan en trek met een vork het kippenvlees van de bouten, snijd in stukjes en doe terug in de soep.

Handje vermicelli erbij en nog even 4 minuten laten doorkoken. Eet smakelijk !!

BAMI (volgens recept van de Groentemeisjes)

Benodigdheden: Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek.                                                             

Bereiden: Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

OVENSCHOTEL MET SNIJBONEN EN HAM

Benodigdheden: 750 gr snijbonen, 2 teentjes knoflook , 1 ui, 100 gr zongedroogde tomaten, 2 dikke plakken  ham van +/- 200 gram, zakje geraspte kaas, 250 ml crème fraiche,  paprika poeder, 2 eieren, olijfolie, zout en peper                                                                                                                                                                 Bereiden: Snijd de punten van de snijbonen. Was de bonen en snij ze schuin met een scherp mes in ruiten. Kook de bonen ongeveer in 15 minuten beetgaar. Oven voorverwarmen op 200 graden. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter. Ham in blokjes van 1 cm snijden. Fruit deze ook even mee.  Zongedroogde tomaten  grof snijden. Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de zongedroogde tomaat. Gefruite ui , knoflook, ham  mengen met de snijbonen, op smaak brengen met peper en zout  en dit over de tomaat schikken.  Eieren losroeren en mengen met wat paprika poeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas. Schenk dit mengsel over de snijbonenschotel. Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen. Heerlijk met gebakken aardappeltjes erbij ! 

Loading...