Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 10 t/m vr 15 oktober 2022

Groene asperges met zoete aardappel uit de oven
Benodigdheden: Zoete aardappel, groene asperges, 3 teentjes knoflook, paar takjes verse tijm, olijfolie, zakje spekreepjes, bakpapier
Bereiden: Schil de zoete aardappels met een dunschiller en snijd er mooie patat reepjes van. Was de groene asperges en snijd er het onderste kontje vanaf. Leg de zoete aardappel op de bakplaat. Strooi het grootste gedeelte van de spekreepjes over de zoete aardappel. Leg vervolgens de groene asperges over de spekreepjes samen met de teentjes knoflook. Strooi de laatste spekreepjes erover. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en tijm en zet in de oven op 180 graden voor +/- 30 minuten.
Prik voor de zekerheid in de aardappel om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.
Boerenkoolschotel uit de oven
Benodigdheden; zak boerenkool, zakje spekreepjes, rookworst, 1 kilo aardappelen, zakje geraspte kaas, klontje boter, scheutje melk Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze gaar. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge aardappelpuree. Neem een wok of koekenpan en roerbak hierin de spekreepjes en de in plakjes gesneden rookworst. Schep de boerenkool erdoor en roerbak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een beboterde ovenschaal een dun laagje aardappelpuree. Schep hier bovenop de geroerbakte boerenkool en strijk hierover nog een laagje aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak het gerecht 20-25 minuten. Lekker met een beetje mosterd en genieten maar ….
Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip
Benodigdheden; spruitjes, 500 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 knoflookteentjes, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel sambal, aardappeltjes om te bakken.
Bereiden; Schoon de spruitjes, halveer ze en kook deze beetgaar ! Giet af en laat goed uitlekken.
Bak je aardappeltjes goudbruin. Maak de marinade voor de kipfilet ; Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Wanneer de kip gaar is schep de gekookte spruitjes erdoor. Roerbak even mee. Doe vervolgens de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen en dan opdienen met gebakken aardappeltjes – dit is echtwaar zoooo lekker