Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van ma 1 t/m vr 5 november 2021

Andijvie Ovenschotel
Benodigdheden; andijvie in reepjes gesneden , 500 gram rundergehakt, 1 klein scheutje vloeibare margarine, ca 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 250 gr spekreepjes, 1 groot bakje crème fraiche, , 4 eieren, 250 gram geraspte belegen kaas.
Bereidingswijze; Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit , schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water , doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de crème fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen . Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.
Runder stoofpot met rode kool
Benodigdheden; 1 zak gesneden rode kool, 1 winterpeen, +/- 1 kilo rundvlees, 2 uien, peper en zout, ketjap manis, 250 ml rode wijn
Bereiding; Snijd de winterwortel in schuine plakken en de uien in ringen. Neem een grote braadpan en braad de runderlap flink gekruid met peper en zout aan beide zijden bruin. Voeg dan een scheutje ketjap manis toe. Leg hier bovenop de gesneden rode kool, winterpeen en ui ringen. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat vervolgens de pan op laag vuur of op een vlamverdeler lekker op z’n gemakje gaar stoven. Minstens 3 uur zodat je het rundvlees met een vork uit elkaar kunt trekken. Dit is zoo lekker J gewoon met een aardappeltje erbij. Geniet ervan !!
Mexicaanse bloemkool
Benodigdheden; 1 bloemkool, 1 rode paprika, 500 gram rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 2 eieren, zakje geraspte kaas
Bereiden; Kook de bloemkoolroosjes kort voor (niet helemaal gaar koken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt bruin en voeg de paprikablokjes toe. Doe hier de tacokruidenmix en 100 ml water bij. Doe dit mengsel in de ovenschaal. Giet de bloemkoolroosjes af en leg de roosjes op het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas erover. Kluts 2 eieren goed en giet dit over de bloemkoolschotel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven en geniet van bloemkool ff anders 😊