Weekpakket van ma 1 t/m vr 5 mei 2023

Verse gekookte bietjes met uitgebakken spekjes een fijn gesneden uitje en speklapje

Benodigdheden; Gekookte bietjes van de meisjes, zakje spekreepjes, 1 fijn gesneden ui , speklapjes, aardappelen.                                                    

Bereiden ; Ontvel de bietjes en rasp ze fijn. Zet ze in een pan op het vuur met een klein laagje water en verwarm deze. Kook de aardappels gaar. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan zonder boter. Als ze bruin en krokant zijn uit de pan halen en op een velletje keukenrol leggen . Kruid de speklapjes met peper en zout en wat kerriepoeder, doe hier wat ketjap manis over en meng goed door elkaar. Neem een pan en smelt hierin de boter en braad de speklapjes lekker bruin.                                                                                                                                                            Neem een bord en schep hierop de verwarmde bietjes, een schepje fijngesneden ui erover, spekreepjes erover, aardappeltje en speklapje erbij en je eet je vingers erbij op !!!

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 2 goudrenet appeltjes, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Spinazie lasagne

Benodigdheden; 600 gr rundergehakt,  300 gram Spinazie, oregano kruiden,  1 courgette, 1 groene paprika, 1 rode ui  pakje tomatensaus (basilicum) , verse lasagnebladen uit het koelvak, 250 gram Mascarpone,  bakje verse Parmezaanse kaas grof gesnipperd, ovenschaal en aluminiumfolie.           

Bereiden; Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie. Snipper het rode uitje.  Verhit olie in een koekenpan en fruit het uitje. Voeg het gehakt toe , en wat oregano kruiden. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden courgette en paprika toe en bak even mee. Voeg het pakje tomaten basilicumsaus toe aan het gare gehakt en breng op smaak met wat peper en zout. Je saus is nu klaar. Bouw je lasagne op door laagjes te maken met 1/3 gehaktsaus, lasagne bladen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Mascarpone verdeel je met 2 lepeltjes (bolletjes maken) over de spinazie, hier en daar een bolletje. Bestrooi de laag steeds met peper. Maak zo de laagjes en eindig met een laagje gehaktsaus. Bestrooi als laatst met de Parmezaanse kaas en nog wat bolletjes mascarpone en zet de schaal in het midden van de oven , de eerste 20 minuten  afgedekt met aluminium folie. Verwijder na 20 minuten de folie en bak de Schaal nog even 10 minuten in de oven. Dit is echt genieten !!!!!!!!

Loading...