Weekpakket van ma 1 t/m vr 5 augustus 2022

PASTA SPINAZIE MET KIP 
 
Benodigdheden; zak van 500 gram verse Spaghetti All ‘Uovo  pasta (koelvak AH) , Zak gewassen spinazie, 1 ui, 1 bakje champignons, 2 potjes verse pastasaus Pomodorie Mascarpone, 1 klein potje crème fraiche, bakje Parmezaan grove vlokken, 350/400  gram kipfilet, ketjap manis.
Bereiden; Was de spinazie en laat goed uitlekken !!! . Snijd de  kipfilet in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Neem een grote braadpan en fruit hierin het uitje. Doe de kipreepjes erbij gekruid met wat peper en zout en wat ketjap manis. . Bak vervolgens de champignons mee. De kip gaar en gebruind is doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Laat deze slinken en doe vervolgens weer een hand spinazie erbij. Als alle spinazie mee geroerbakt is voeg je de twee bakjes verse pastasaus toe en een klein potje crème fraiche.  Kook in een grote pan met gekookt water de verse spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de borden op met de pasta en verdeel hier de pasta spinazie saus erover. Een handje geraspte kaas en dan ………… GENIETEN !!!!
 
ROOD/GELE BIETEN SALADE MET RUCOLA WALNOTEN EN FETA
 
Benodigdheden: 2 Gele bieten + 2 rode bieten – rucola sla – potje feta en wat walnoten en pijnboompitjes
Bereiden : Kook de bieten gaar in ongeveer 1 uurtje  ( ze zijn gaar wanneer je er met een vork makkelijk in kunt prikken) . Ontvel de bieten onder de kraan en laat afkoelen. Snijd de bietjes in kleine blokjes en doe ze in een kom samen met de walnoten, blokjes feta kaas, wat olie van de fetakaas, klein scheutje balsamicoazijn, en wat peper en zout. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitjes . Schep de rucola erdoor en je hebt een heerlijke zomerse salade Bovenkant formulier
 
DE ALLERLEKKERSTE WITLOF OVENSCHOTEL 
Benodigdheden;  800 gram geschilde aardappelen, 1 kilo witlof in smalle reepjes gesneden en gewassen, kuipje crème fraiche, zakje geraspte belegen kaas, 2 dikke plakken ham (300 gram ) in blokjes gesneden,  2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel vloeibare honing, paneermeel, 50 gram roomboter 
Bereiden; verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.  Kook de in blokjes gesneden aardappels gaar. Smelt 1 eetlepels van de roomboter in een grote koekenpan en bak hierin de ham blokjes lichtbruin. Haal de ham uit de pan en zet even apart. Bak in het overgebleven vet de reepjes witlof een paar minuten tot de witlof een beetje glazig geworden is. (de witlof moet knapperig blijven) Roer de honing door de witlof en maak de witlof op smaak met peper en zout en gedroogde tijm. Mocht de witlof nog te vochtig zijn laat dan even uitlekken in een vergiet. Doe de crème fraiche in een kom en roer de helft van de geraspte kaas en wat peper en zout door. Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken reepjes witlof en de blokjes gebakken ham. Strooi het restant van de geraspte kaas over de witlof. Giet daarna de crème fraiche mengsel er overheen. Bestrooi de bovenkant met wat paneermeel en verdeel hierover de rest van de roomboter in kleine blokjes. Zet de ovenschaal plm. 25 minuten in de oven tot de schotel mooi bruin is.  
Loading...