Weekpakket van 6 t/m 10 december 2021




Tosti roomkaas met baby spinazie, tomaat en ham

Benodigdheden: plakken brood ( het lekkerst is als je zelf iets dikkere plakken snijd )   – kuipje roomkaas – kuipje verse pesto –  plakjes ham – zakje geraspte Mozzarella kaas – baby spinazie – tomaat                      Bereiden: smeer de 1 boterham in met roomkaas. Leg een plak ham erbovenop –  hierop de baby spinazie – plakjes tomaat en geraspte Mozzarella – het andere plak brood smeer je in met wat pesto.
Boterhammen op elkaar en dan onder de tosti ijzer of je bakt het aan weers zijden in de koekenpan . Dit is zooo lekker  😊  
Stamppot Boerenkool met rookworst en spekjes

Benodigdheden;  zak gesneden boerenkool, 2 kilo aardappels, 250 gram spekblokjes, 2 rookworsten, klontje boter, scheutje warme melk, bruine jus                                                                                                                                            Bereiden: Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout. Was de boerenkool en kook deze eveneens in een pan met water en zout. Kook de aardappels en de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar. Bak ondertussen in een hapjespan de spekjes uit. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de  aardappels gaar zijn, afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Maak er met een klontje boter en een scheutje warme melk een smeuïge puree van. Schep vervolgens de spekreepjes en de boerenkool erdoor.  Geniet van deze heerlijke boerenkool stamppot met rookworst en …… niet te vergeten een kuiltje met bruine jus
  
Mexicaanse bloemkool

Benodigdheden; 1 bloemkool, 1 rode paprika, 500 gram rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 2 eieren, zakje geraspte kaas                                                                                                                                                                        Bereiden; Kook de bloemkoolroosjes kort voor (niet helemaal gaar koken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt bruin en voeg de paprikablokjes toe. Doe hier de tacokruidenmix en 100 ml water bij.  Doe dit mengsel in de ovenschaal. Giet de bloemkoolroosjes af en leg de roosjes op het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas erover. Kluts 2 eieren goed en giet dit over de bloemkoolschotel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven en geniet van bloemkool ff anders 😊 Heerlijk om hierbij een gemengde salade en gebakken aardappeltjes te serveren. 
En nog lekkerder …….. wat stoofpeertjes erbij ( om alvast het Kerst-Gevoel te creëren )
Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig !!                                                                                                                       
Stoofpeertjes moeten nl. stoven in vloeistof tot ze zacht  zijn en dat kan in van alles; rode bessensap, rode port, rode wijn, roosvicee of water. Schil de peertjes en laat ze heel !!  Met het steeltje er nog aan. Zet de peertjes rechtop in een pan en overgiet ze met bijvoorbeeld port of rode wijn. Bestrooi ze met wat kaneel en suiker. Giet er vervolgens zoveel water bij dat de peertjes net onder staan. Breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven. Controleer of ze gaar zijn en laat dan afkoelen in het kookvocht.  
Loading...