Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van 28 maart t/m 1 april 2022

Groentesoep
Benodigdheden; zak gesneden soepgroenten, 500 gram rundergehakt, 3 runder-bouillonblokjes, ketjap manis, peper en zout, vermicelli Bereiden; Neem een pan met 2 liter wateren voeg 3 runder-bouillonblokjes toe. Vervolgens de gesneden soepgroenten toevoegen. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen het gehakt kruiden met wat peper en zout en ketjap manis en er kleine gehaktballetjes van draaien. Doe deze in de soeppan erbij. Laat zo lekker op een laag pitje nog 10 minuten pruttelen. Doe als laatst een handje vermicelli erbij – 5 minuutjes door pruttelen en je hebt de aller lekkerste super verse groentesoep. Stokbroodje erbij – lekker smeerseltje en genieten ……
Een super lekkere bloemkool ovenschotel
Benodigdheden; 600 gram aardappelen, 1 bloemkool, 1 rode paprika, 125 gr spekreepjes, 250 ml melk, 25 gr bloem, 75 gram Philadelpia roomkaas, 100 gram geraspte kaas, Italiaanse kruiden, paneermeel, peper en zout, klontje roomboter Bereiden; Verwarm de oven voor op 190 graden en zet vast een ingevette ovenschaal klaar. Schil de aardappelen en kook deze 15 minuten, giet af en laat even droogstomen. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze ongeveer in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes, de bloemkoolroosjes in plakjes en snijd de paprika in kleine reepjes. Verwarm de melk in een steelpannetje en roer beetje bij beetje de bloem door. Voeg naar smaak peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en breng voorzichtig aan de kook. Zodra de saus dik begint te worden schep je er de roomkaas bij en roert alles goed door. Zet het vuur laag en houd nog even warm. Bak intussen de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Verdeel de aardappelschijven over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met een laagje paneermeel. Leg hier de plakjes bloemkool overheen en strooi daar bovenop de stukjes paprika en gebakken spekjes. Giet hier de saus van de roomkaas over en verdeel goed over de bovenkant, strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden over. Bestrooi dan met geraspte kaas en strooi daar nog een dun laagje paneermeel overheen. Snijd wat kleine klontjes boter en verdeel deze over de paneermeel. Schuif de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je bloemkool ovenschotel
Rozeval aardappeltjes uit de oven
Benodigdheden; 1 kilogram Rozeval aardappeltjes, takje rozemarijn, grof zeezout, olijfolie, 2/3 teentjes knoflook
Bereiden; Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de Rozeval aardappeltjes in partjes en doe ze in een grote schaal. Snijd 2/3 teentjes knoflook in kleine stukjes. Rits de naalden van het takje rozemarijn en voeg toe aan de aardappeltjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Neem een bakplaat met bakpapier of grote schaal en verspreid hierop de aardappelpartjes. Bak de aardappelpartjes in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep ze wel een paar keer om. Dit is heerlijk in combinatie met Hete kip
Benodigdheden; 500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup, 1-2 eetlepels sambal Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en de 2 uitjes fijn. Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en sambal in een kom en meng goed door elkaar. Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers. Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen. Een lekkere salade erbij en dan smullen