Weekpakket van 22 t/m 26 november 2021

Groene kool met ham – appel – en roomkaas uit de wok
Benodigdheden; 1 groene kool – 2 eetlepels olie – 1 ui – 1 teentje knoflook – 250 gr dikke plak achterham – 1 appel – 1 groentenbouillontablet – kuipje verse roomkaas – 1 theelepel karwijzaad – 2 theelepels paprika poeder – peper – zout – aardappelpuree – gehaktballetje
Bereiden : Snij de groene kool in hele fijne reepjes. Verwijder de stronken. Pel en snipper het uttje en de knoflook. Snijd de ham in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de appelblokjes en de ham toe en bak ook even mee. Doe de groene kool erbij. Alles op hoog vuur 4 minuten bakken. Voeg 1 klein kopje water – de verkruimelde bouillontablet en het karwijzaad toe. Goed roeren. Deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg daarna de los geroerde roomkaas toe en maak de kool op smaak met peper – zout en paprikapoeder.
Heerlijk met aardappelpuree en een balletje gehakt.
Nasi van Jan
Benodigdheden: 1 pak rijst, 300 gram nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, handje fijn gesneden prei, scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, naar eigen invulling wat eieren en kroepoek
Bereiden; Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg het vlees met wat peper en zout toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is. Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit. Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor, schep het handje rauwe prei door de nasi. Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis. Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .
Witlof met Boursin en ham (deze blijft lekker 😊 )
Benodigdheden; 1 kilo witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout. Bereidingswijze; Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf. Snijd de witlof in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel plakjes ham om de witlof heen. Leg deze daarna naast elkaar in de ovenschaal . Verdeel de Boursin over de witlof en strooi daarna wat geraspte kaas erover. De ovenschaal kan nu in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden. Lekker met gebakken aardappeltjes.