Je winkelwagen is momenteel leeg!
Weekpakket van 21 t/m 25 maart 2022

Bami van de “meisjes”
Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 1 rode paprika, champignonnetjes, 500 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons en paprika in blokjes. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is. Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..
Verse gekookte bietjes met uitgebakken spekjes een fijn gesneden preitje en speklapjes
Benodigdheden; Gekookte bietjes van de meisjes, zakje spekreepjes, zakje fijne prei, speklapjes, aardappelen. Bereiden ; Ontvel de bietjes en rasp ze fijn. Zet ze in een pan op het vuur met een klein laagje water en verwarm deze. Kook de aardappels gaar. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan zonder boter. Als ze bruin en krokant zijn uit de pan halen en even apart zetten op een velletje keukenpapier . Kruid de speklapjes met peper en zout en wat kerriepoeder, doe hier wat ketjap manis over en meng goed door elkaar. Neem een pan en smelt hierin de boter en braad de speklapjes lekker bruin.
Neem een bord en schep hierop de verwarmde bietjes, een handje fijngesneden prei, spekreepjes erover, aardappeltje en speklapje erbij en je eet je vingers erbij op !!!
Paksoi ovenschotel met gehakt en kaas
Benodigdheden; 500 gr aardappelen, paksoi, 3 tomaten, 500 gr gehakt, 2 uien, boter, scheut warme melk, paneermeel, zout, peper, bakje kruidenkaas (Boursin) 100 gr geraspte kaas
Bereiden; Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze ongeveer 10 minuten in een pan gaar. Giet ze daarna af en maak er met een klontje boter, scheutje melk, zout en peper een lekkere puree van. Snijd het wit van de paksoi in kleine blokjes en het groen in reepjes. Rul het gehakt in een koekenpan, doe er de gesneden uien en het wit van de paksoi bij en bak dit in 4 minuten. Voeg als laatst het groen van de paksoi in dunne reepjes gesneden en roerbak even mee. Roer vervolgens het pakje Boursin erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe het gehakt/paksoi mengsel in een ovenschaal. Leg hier bovenop wat plakjes tomaat, bestrooi met een beetje zout en peper en bedek vervolgens met de aardappelpuree. Bestrooi met wat paneermeel en geraspte kaas. Zet de schotel 20-30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven en dan smullen maar
Groene asperges in pastasaus
Benodigdheden; 1 bosje groene asperges, 75 gram parmaham, 125 gr mozzarella, bakje verse pastasaus met tomaat-mascarpone Bereiden; Groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges en kook ze in 5-6 minuten in water met zout. Gier af. Verdeel de asperges in porties en wikkel elke portie in een plak parmaham. Snijd de mozzarella in plakken. Schenk de pastasaus in een ovenschaal en leg de aspergebundeltjes in de saus. Verdeel de plakjes mozzarella erover. Zet de schaal 15 minuten in de oven en smullen maar ……