WEEKPAKKET VAN 14 T/M 18 FEBRUARI 2022

WEEKPAKKET VAN MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 FEBRUARI 2022

Broccoli taart met spekjes                                                                                                      Benodigdheden; Broccoli,  6 plakjes bladerdeegplakjes (uit de vriezer) broccoli, 250 gram magere spekreepjes, 4 eieren, kuipje kruiden roomkaas, paneermeel, zakje geraspte kaas, quiche spring vorm                           

Bereiden; Oven voor verwarmen op 200 graden en rooster iets onder het midden plaatsen. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Broccoli in roosjes ongeveer in 10 minuten beetgaar koken. Eieren met roomkaas vermengen tot een klontvrij mengsel en op smaak maken met peper. Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel. Spekreepjes in koekenpan met anti aanbak laag krokant bakken (zonder boter) Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork wat gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover verdelen. Uitgelekte broccoli roosjes over de bodem verdelen, uitgebakken spekjes erover en bestrooien met geraspte kaas. Vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen. Hartige taart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.   

Zuurkool oven schotel

Benodigdheden: 1 zakje zuurkool, 1 ½ kilo aardappelen, stuk zuurkoolspek, rookworst, zakje geraspte kaas

Bereiden: Kook de aardappelen. Breng in een andere pan de zuurkool + stuk zuurkoolspek aan de kook. Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze stampen tot een gladde aardappelpuree met een klontje boter en scheutje melk. Met wat peper en zout op smaak brengen. Neem nu een ingevette ovenschaal en schep hierin een laagje aardappelpuree. Snijd van de meegekookte spek mooie plakjes en leg dit bovenop de aardappelpuree. Schep hierop de gekookte zuurkool. Leg vervolgens plakjes rookworst hier bovenop. Dek het geheel af met een laagje aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor de duur van 30 minuten. Je zult smullen van dit zuurkoolrecept

De groentemeisjesPrei gehakt ovenschotel                                                                                      

Benodigdheden; 500 gram gehakt, zak prei gesneden, 1 kilo aardappelen, 150 gram katenspek, 1 potje crème fraiche, 2 dl melk, boter, peper, zout, zakje geraspte kaas, zakje gehaktkruiden, 250 gram spekblokjes                                                                                                                                                        Bereiden; schil de aardappelen en kook deze gaar. Kruidt het gehakt met de gehaktkruiden en bak het rul en bruin. Neem het gehakt uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes. Kook de gesneden prei even kort. Laat de prei vervolgens uitlekken in een vergiet. . Als de aardappelen gaar zijn, voeg de melk en crème fraiche toe en mix het geheel tot een puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bedek de binnenzijde van een ovenschaal met de plakjes katenspek. Leg op de bodem een laag gehakt. Daar bovenop de prei en de spekblokjes. Vul de schaal op met aardappelpuree. Garneer het geheel af met  geraspte kaas. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Dit is echt super lekker en makkelijk een dag van te voren te maken …..

Spruitjes Anders  (dit is echt lekker he 😊 )

Benodigdheden;  750 gr spruitjes, 1 ui , zakje spekblokjes, bakje crème fraiche,  gebakken aardappeltjes   

Bereiden;  Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën. Kook de spruitjes beetgaar. Bak de gesneden ui en de spekblokjes bruin in een grote koekenpan. Vervolgens bak je de spruitjes nog even mee voor de smaak.  Voeg daarna de crème fraiche toe en roer goed door elkaar. Kruiden met een beetje peper en zout  en dan genieten maar.  Lekker met een gehakt balletje en gebakken aardappeltjes.

Loading...